Home IconarrowHaberlerarrowYüz Bin Ziyaretçi Beşyüz Bin Kitap
Kadıköy Güncel

Haberler

Yüz Bin Ziyaretçi Beşyüz Bin Kitap

cover photo

YÜZ BIN ZIYARETÇI BESYÜZ BIN KITAP

Kadiköy Belediyesi’nin Haydarpasa Tren Gari’nda Düzenledigi "Kitap Günleri" sona erdi. Bes gün süren Kitap Günleri’ni 100 bin okur ziyaret etti.

Kadiköy Belediyesi tarafindan Haydarpasa Tren Gari peronlarinda düzenlenen Kitap Günleri sona erdi. 1 Haziran Çarsamba günü baslayan fuari 100 bin okur ziyaret etti. Bes yüz binin üzerinde kitap satildi.

Haydarpasa Gari’nin tarihi atmosferinde yasanan tarihle edebiyatin bulustugu Kitap Günleri’ne 180 yayinevi ve sivil toplum kurulusu katildi.

Edebiyat dünyasinin usta isimlerinden Yasar Kemal, Gülten Akin ve Tahsin Yücel’in adini tasiyan üç ayri peronda düzenlenen imza günlerinde yaklasik 600 yazar, sanatçi ve çizer okuyucu ile bulustu.

Sabah 10:00 aksam 22:00 saatleri arasinda ziyarete açik olan Kitap Günleri’nde söylesi, panel, siir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinligi yapildi.

150 KISI ÇALISTI

Tüm organizasyonun Kadiköy Belediyesi çalisanlari ve gönüllüleri tarafindan yürütüldügü etkinlikte bes gün boyunca 150 kisi çalisti. Alanin güvenligi, temizligi ve tüm organizasyonu çalisanlar tarafindan yapildi.

VAGONLARDA KITAP KEYFI

Yediden yetmise herkesin büyük ilgi gösterdigi Kitap Günleri’nde kitaplardan sonra en çok ilgiyi peronlar arasinda bekleyen trenler çekti.  Raylarda, vagonlarda çekilen yüz binlerce fotograf sosyal paylasim sitelerinde paylasildi. 

Kitabini alanlarin vagonlarda kitap oturup kitap okudugu, yorgunlugunu attigi Kitap Günlerinde, trenlerde ve Haydarpasa Gari’nda yasadiklari hatiralara da yolculuk yapildi.

GELIN DAMAT HAYDARPASA’DA

Haydarpasa’da renkli görüntülerden biri de evlenen çiftlerin Kitap Günleri2ni ziyaret etmesi oldu. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nun nikahini kiydigi çiftler nikahtan sonra solugu Haydarpasa garinda aldi.

ANADOLU’YA 10 BIN KITAP

Yayinevleri ve okurlarin katildigi Anadoludaki kütüphane ve okullara kitap bagis kampanyasinin da 10 bin civarinda kitap toplandi. Kadiköy Belediyesi’ne teslim edilen kitaplar önümüzdeki günlerde kitap bagis talebinde bulunan kütüphane ve okullara gönderilecek.

“TARIHLE EDEBIYAT BULUSTU”

Kitap Günlerine iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu: Haydarpasa tarihi bir miras. 2 bin yildir kamuya ait bir alan. Kitap Günleri’ni Haydarpasa’da yaparak hem tarihle edebiyati bulusturmak hem de Haydarpasa’ya dikkat çekmek istedik” dedi.

Haydarpasa Gari’nin Anadolu’dan Istanbul’a açilan bir kapi oldugunu belirten Nuhoglu” Bu gar ayni zamanda bir bellek. Burada herkesin anilari var. Buradan yolculuklara çiktik. Buraya yollardan geldik.  Yolculuk hikayelerimizin, anilarimizin oldugu bu tarihi atmosferde bu kez de kitaplara yolculuga çiktik.  Kitap Günleri’ne Istanbullular büyük ilgi gösterdi. Sadece Kadiköy’den degil Istanbul’un hemen her yanindan ziyaretçilerimiz oldu.  Yayinevleri de okurlar da bu etkinlikten çok memnun.  Buradan trene binmedik ama buradan kitaplara yaptigimiz ilk yolculuk kisa ama çok güzel oldu. Insanlarin yüzündeki ifadeyi görmek, tesekkürlerini duymak bizim için çok büyük bir gurur ve onur” dedi.

“ANADOLU YAKASI’NDA IHTIYAÇ VAR”

Kitap Günleri’ne okurlarin yogun ilgisi ile Anadolu Yakasi’nda böyle bir ihtiyacin oldugunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Nuhoglu, “ Haydarpasa’da gerçeklestirdigimiz Kitap Günleri ile kitap,  Istanbul’a geri dönmüs oldu. Hem tarihle edebiyati bulusturduk hem de okurla kitabi bulusturduk. Önümüzdeki sene daha büyük bir organizasyonla okurlarla bulusacagiz”

Okurlarin ilgisini de degerlendiren Nuhoglu sunlari söyledi: “Okurlar buraya kendilerine ait bir yere gelir gibi geldi. Haydarpasa hepimizin evi ve biz bir vesile ile evimize döndük. Peronlar arasinda kitaplara dokundu, kitaplar aldi. Kompartimanlara oturdu aldigi kitabi okudu, yorgunlugunu atti.

“TRENLER YENIDEN KALKACAK”

Biz kitaplarla yolculuk yaparken hem hatiralarimiz canlandi hem de buradan trenlerin yeniden kalkacagi günleri düsledik.  Bu düsün gerçek olacagina inaniyorum. Buradan trenler yeniden kalkacak. Ve biz kitaplarimizi alip o trenlere binecek ve yolculuklara çikacagiz.

Ve bütün bunlar Kadiköy Belediyesi çalisanlari ve gönüllülerimizin çalismasiyla gerçeklesti. Temizlik personelinden Fen islerine, halkla iliskilerden, zabitaya, güvenlik elemanlarimizdan, tasarima, organizasyondan iletisime bütün çalisma arkadaslarimiz Kitap Günlerinin organizasyonu için bütün ayrintilari tek tek düsündü ve günlerce çalisti. Ve profesyonel organizasyon firmalarinin üzerinden gelmekte zorlandigi isleri bizim arkadaslarimiz yogun bir özveri ve emekle gerçeklestirdi. Ben hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. “

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_2010-23906797-ab8b-430a-8160-ae5f6648c152.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A8838-61ad7951-8ddf-4566-9385-102f1a745f36.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1652-13ed5334-b777-4cbc-9f3d-6c7579957206.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A8899-7fb9078c-4a73-43ee-9370-2a42e798c9ea.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0190-3d8a3589-451e-4eac-a60c-1121d93fee85.jpg