Müdürlükler

Veteriner İşleri Müdürlüğü

Geçici Hayvan Bakımevi

27.02.1999 tarihinde kurularak faaliyete geçen Geçici Hayvan Bakımevimiz 350 hayvan kapasitesine sahip olup, 3400 metrekare kapalı, 6000 metrekare açık gezinti alanından oluşmaktadır. Bakımevimizde 3 adet modifiye edilmiş Hayvan Nakil Aracı ile 1 adet çok amaçlı kamyonet olmak üzere 4 adet aracımız (kamyonet) mevcuttur. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa uygun olarak, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri ve gönüllüleri ile işbirliği yapılarak ilçemiz sınırları dahilinde sahipsiz, işaretsiz (kulak küpesiz) veya bakıma muhtaç sokak hayvanlarının bakımevimize nakli sağlanarak gerekli rehabilitasyon işlemleri (aşılama, kısırlaştırma, tedavi, mikroçipleme, sahiplendirme vb.) yapılmaktadır. Sahiplendirme formu düzenlenerek sahiplendirilen hayvanlar ise gerekli aşı ve sağlık karneleri düzenlenip mikroçiplenerek kayıt altına alınmakta ayrıca gerekli yasal kayıt işlemlerinin tamamlanması için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yönlendirilmektedir. Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Adresi: Çamlık Mahallesi, Parlak Sokak, 34774 Ümraniye / İstanbul İrtibat Telefon Numaraları; (0216) 415 67 61 - (0216) 499 83 90

Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi

Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimizde ilçe sınırlarımız dahilindeki sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu (aşılama, kısırlaştırma, işaretleme, kayıt ve sahiplendirme) ve zoonoz hastalıklarla (Hayvanlardan hayvanlara ve insanlara geçen hastalıklar) mücadele kapsamında tüm sahipsiz hayvanlara muayene, teşhis, tedavi, aşılama, ameliyat, kayıt, mikroçiplendirme gibi hizmetler yapılmaktadır. Sahipli hayvanlara yönelik ilgili yasa ve yönetmelikler gereğince herhangi bir veteriner sağlık hizmeti verilmemektedir.

Osteosentez (kırık) operasyon seti, 1 adet modifiye edilmiş hasta hayvan nakil aracı, Diş ünitesi, hemogram ve biyokimya laboratuar hizmeti ile 6 Adet Veteriner Hekim, 7 Adet Veteriner Teknikeri, 11 Adet Hayvan Bakımı ve Yardımcı Personeli, 3 Adet Kayıt Elemanı, 1 Adet Temizlik Personeli ve 2 adet şoför olmak üzere toplam 30 personel ile hizmet vermektedir.

Adres: Merdivenköy Mah. Merdivenköy Cad. No:22/1 Kadıköy-İST. Ayrıntılı Bilgi için Tel : 0 216 629 85 35-36



-Randevu sistemi her pazartesi 09:15 de aktif olacaktır.

-Randevular pazartesiden pazartesiye alınabilecektir. (pazartesiden sonraki 5 günü kapsayacaktır. Hafta sonu hariç)

-Alınan randevular Merdivenköy Mahallesinde bulunan "Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezimiz" için geçerlidir.

    Kısırlaştırma Randevusu İçin Tıklayınız....

    Ev Hayvanlarının Kayıt Altına Alınması

    Kanun gereğince kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31.12.2025 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorundadır. Kayıt işlemleri için Kadıköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.

    Adres: Merdivenköy Mah. Merdivenköy Cad. No:22/1 (Merdivenköy Poliklinikleri Arkası) Kadıköy-İST.

    Ayrıntılı Bilgi için Tel : 0 216 325 17 32, 0 216 629 85 35-36

     

    Denetim ve Kontrol Birimi

    • 1-Tütün ve sadece ilaç olarak kullanılan maddeler dışındaki, insanlar tarafından yenilen veya içilen her türlü madde gıda maddesi olarak tanımlanmaktadır. Bu kadar geniş yelpazedeki ve çeşitlilikteki gıda maddelerinin birincil üretimden tüketimine kadarki her aşamasında güvenliğinin sağlanması halk sağlığı açısından vazgeçilmez öneme sahiptir. Gıda güvenliği, kısaca '' çiftlikten çatala '' veya '' tarladan sofraya '' şeklinde özetlenen gıda maddelerinin birincil üretimi, işlenmesi, ambalajlanması, paketlenmesi, depolanması, dağıtımı, satışı, tüketimi gibi tüm aşamaları kapsayan çok geniş bir konudur. Bu temelde Kadıköy Belediyesi Veteriner, Sağlık ve Zabıta Müdürlükleri elemanlarımızdan oluşan Gıda Denetim Ekipleri oluşturularak, belediye sınırlarımız dahilindeki tüm gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, işleyen, depolayan, dağıtan, toplu tüketime sunan veya satan büfe, lokanta, fırın, pastane, kasap, market, semt pazarları gibi işyerlerinde kontrol ve denetimler yapılmaktadır. Bu çalışmalarımızla işyerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartların kontrolü yanında gıda güvenliğinin ve tüketicinin korunmasına katkı sağlamak, gıda üreticisinin, satış yeri ilgililerinin ve tüketicinin bilgi ve bilinç seviyesini arttırmak hedeflenmektedir.

    • 2- 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Müdürlüğümüze gelen hayvan hakları ihlallerine yönelik şikayet ve bildirimler titizlilikle incelenmekte; Kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sekreteryalığında oluşturulan komisyonca değerlendirilmek üzere gerekli koordinasyon sağlanmaktadır. Ayrıca özel mülklerde (apartman daireleri, bahçe vs.) bakılmakta olan sahipli evcil hayvanlardan kaynaklanabilecek çevresel gürültü, kötü koku vs. şikayetlerin Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, bu hususlarda Müdürlüğümüzce görev, yetki ve sorumluluk bakımından herhangi bir yasal işlem yapılamadığına dair gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılmaktadır.

    Vektörlerle Mücadele Birimi

    Kentsel yerleşim alanlarında çevre ve halk sağlığının korunmasında, bulaşıcı ve salgın hastalıkların insanlar ve hayvanlar arasında hızla yayılmasına neden olan ve genel olarak vektör ismiyle anılan canlılarla mücadele önemli bir yer tutmaktadır. Sivrisinekler, karasinekler, hamam böcekleri, bit, pire, kene ve kemiriciler (fare, sıçan v.s) gibi vektör canlılar vücutlarında taşıdıkları sıtma, sarı humma, hepatit, tifo, dizanteri, leptospirozis, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi, H1N1 virüsü (Domuz Gribi) gibi birçok hastalık etkenini insanlara ve diğer zararsız canlılara bulaştırabilmektedir. Tüm bunlarla mücadele amacıyla Merkezimiz Büyükşehir ile koordineli olarak yıllık çalışma programları oluşturmakta ve belediye sınırlarımız dahilinde tespit edilmiş olan dereler, su kuyuları, fosseptik kuyular, inşaat ve bina altı bodrum suları gibi sivrisinek üremelerine müsait noktalarda; drenajı veya fenni ıslahı mümkün olmayan yerlerde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nun önerileri doğrultusunda hedef canlı dışındaki canlılara zarar vermeyen biyosidal ürünlerle ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır.

    Kentlerdeki sivrisinek üreme kaynaklarının büyük bir bölümünü insan eliyle yapay olarak oluşturulduğu dikkate alındığında kültürel mücadele kapsamında toplumun genelinde konu ile ilgili bilinç seviyesinin arttırılması amacıyla afiş, broşür vs. hazırlanıp bastırılarak dağıtılmakta aynı zamanda sosyal medya kanallarından da faydalanılarak gerekli bilgilendirme birimimizce yapılmaktadır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinde, resmi kuruluşlara ait binalarda dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

    Müdürlüğümüzce haşerelere karşı mücadele hizmeti, sadece ortak kullanım alanlarındaki kısımlara (kömürlük, sığınak, bodrum, apartman boşluğu, merdiven arası, kalorifer daireleri) yönelik verilmekte olup, daire içlerine girilmemektedir. Gayrimenkule ait ortak yerlerdeki haşerelere (pest) karşı mücadele hizmeti, her yıl için Belediye Meclisi tarafından belirlenen ücret tarifesine göre ve halk sağlığına uygun biyosidal ürünlerle yapılmaktadır. Uygulama ücretleri metrekare bazında hesaplanmaktadır. 2024 takvim yılında 100 m2 'ye kadar olan yerler için 990 TL (KDV Dahil) 100 m2 'den fazla her m2 için 9,90 TL(KDV Dahil) alınmaktadır. Gayrimenkule ait ortak yerlerin kapalı kısımları için hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Merkez Hizmet Binasında Veteriner İşleri Müdürlüğüne şahsen başvurarak Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine ödeme yapması gerekmektedir.

    Detaylı bilgi ve hizmet almak için Vektörlerle Mücadele Birimimize hafta içi her gün mesai saatleri arasında,0216-327 72 81numaralı telefondan ulaşılmaktadır.

     


    Ali İhsan METE
    E-posta Adresi:[email protected]
    İletişim Numarası:0216 542 50 00
    Özgeçmiş