Ekolojik Yaşam Parkı ve Kompost Eğitim Merkezi Atölye Çağrısı

Kadıköy Belediye Meclisi kararı ile mevcutta sadece çocuk oyun alanı ve oturma birimleri bulunan Kemal Sunal Parkında, plan değişikliği yapılmış ve bitişiğindeki parselle birleştirilerek 1520 m2’lik yeşil alan Ekolojik Yaşam Parkı projesine dönüştürülmüştür.
Kemal Sunal Parkında konumlandırılması planlanan bu sosyal alan projesi içerisinde STK lar tarafından da kullanıma açık olan, aylık programlarla ekolojik yaşamla ile ilgili farklı yaş gruplarına yönelik çeşitli eğitimlerin verilebileceği, atölyelerin yapılabileceği ekolojik bir yapı, Kompost Eğitim Merkezi yer almakta olup; tüm park peyzajı permakültür ilkeleri doğrultusunda planlanarak projelendirilmiştir.
Toplamda 60 m2’den oluşan Kompost Eğitim Merkezi binası içinde gerçekleşecek ekolojik yaşam ve Muhteşem Dönüşüm Solucanla Kompost eğitimlerine uygun şekilde ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirliğin sağlandığı, biyo-iklim odaklı tasarım ilkeleri doğrultusunda tasarlanmıştır. Bu nedenle yapı malzemesi üzerine yapılan araştırmalar sonucunda doğal, sağlıklı, ısı performansı ve enerji verimliliği yüksek, depreme ve yangına dayanıklı, ekolojik ayak izi düşük olması nedeniyle saman balyası tercih edilmiştir. Isınma ve soğutma mekaniğinde ısı pompası tercih edilirken, aydınlatma için pasif güneş konumlandırması ve su hasadı için yağmur suyu toplama sistemi projelendirmede yer almıştır.
Permakültür ilkeleri doğrultusunda tasarlanan park projesinde mevcut bitki dokusuna ek olarak yükseltilmiş bitki yatakları, tıbbi bitki sarmalı, kelebek bahçesi, koku bahçesi, tematik bitki alanları, biyolojik gölet, kümes yer alırken, açık eğitim alanı, ahşap çocuk oyun elemanları ve donatı elemanlarıyla da ekolojik tasarım desteklenmiştir.

Kompost Eğitim Merkezi inşa sürecinin ekolojik bilinç kazandırmaya katkıda bulunması amacıyla kolektif bir biçimde yürütülmesi planlanmıştır. Temmuz ayında tamamlanması planlanan yapının yığma saman balyasından yapılacak duvarları ve doğal sıva uygulaması için proje danışmanı olan Matthieu Pedergnana*, Ece Aslan Pedergnana*,Betül Ergün* ve Xavier Allard* tarafından dışarıdan katılıma açık kolektif atölyeler ve beraberinde Kadıköy Tasarım Atölyesinde ekolojik mimarlık teknikleri ve uygulamaları hakkında çeşitli eğitimler düzenlenecektir. Tüm bu süreç sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

10 Temmuz- 30 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olan atölye ve eğitimlere katılım kontenjanla (40 kişi) sınırlı olup niyet mektubu, kısa özgeçmiş başvuru formu ve sorumluluk beyanı ile [email protected] adresine maille başvuru gerekmektedir. Eğitim ve atölyeler sonucu alınacak sertifika için devam zorunlu olup bu bir staj programı değildir.

Kompost Başvuru Formunu İndirmek İçin Tıklayınız.

Sorumluluk Beyanını İndirmek İçin Tıklayınız.

Atölye Yürütücüleri Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız.

Atölye ve Etkinlik Programı Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız.

Sayfayı Paylaş
Kapat